Karfiolos sertésbatyu
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 8 szelet sertéscomb
- 20 dkg rizs
- 1 kis fej karfiol
- 4 szelet trappista sajt
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejszín
- 1 tojássárgája
- só
- ételízesítő por
Elkészítés
A rizst az edény aljára öntjük, megszórjuk ételízesítő porral, egy kevés vizet hozzáteszünk. Négy kiklopfolt hússzeletet megszórunk ételízesítő porral. 1-1 szelet sajtot fektetünk rá, a megmosott karfiolt is rátesszük. A másik négy hússzeletet a tetejére fektetjük. A széleiket fogpiszkálóval összetűzzük, majd ezeket a batyukat a rizs tetejére fektetjük. A reszelt sajtot a tejszínnel és a tojássárgájával meg sóval összekeverjük, majd a hús tetejére öntjük. Közepes fokozaton 20 perc alatt készre sütjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.